Сочинение хобби кулинария на английском

Обновлено: 05.07.2024

приготовление пищи

People spend their free time in different ways: they read, draw, play sports, potter about the garden, or simply lie on the couch.

I love to cook. Therefore, the kitchen is my favorite room in the apartment. Whenever you drop by our house, I will surely be next to the stove. I relax when I peel potatoes, forget about all the problems, when I start chopping cabbage, I develop a philosophical outlook on life when I cut onions. My household says that everything I cook is so delicious; it is just a tickle of the palate. And for me, there is no greater happiness than to see what pleasure they eat with. Well, if they ask for seconds, then this is a real feast for me. There are many books with recipes in our house. And I regularly try to cook using new recipes to diversify the home menu. Be sure, at the festive table I always have a new dish that everyone is happy to taste, and then guests will certainly ask to share the secret of its preparation.

By the way, my friends advise me to start my blog, they say that it is even possible to make money on it. I think it’s worth discussing this with the family if they support this idea and help, then why not try. After all, joint affairs bring people together, and this is the most important thing.

Люди проводят свое свободное время по-разному: читают, рисуют, занимаются спортом, копаются в саду или просто лежат на диване.

Я обожаю готовить. Поэтому кухня - моя самая любимая комната в квартире. Когда бы вы ни заглянули к нам домой, я, наверняка, буду рядом с плитой. Я расслабляюсь, когда чищу картошку, забываю обо всех проблемах, стоит мне начать шинковать капусту, развиваю философский взгляд на жизнь, когда режу лук. Мои домочадцы говорят, все, что я готовлю, так вкусно, аж, пальчики оближешь. А для меня нет большего счастья, чем видеть с каким удовольствием они едят. Ну, а если они просят добавки, то это настоящий праздник для меня. В нашем доме много книг с кулинарными рецептами. И я регулярно осваиваю новые рецепты, чтобы разнообразить домашнее меню. Будьте уверены, на праздничном столе у меня всегда есть новое блюдо, которое все с удовольствием пробуют, а затем гости непременно просят поделиться секретом его приготовления.

Между прочим, мои друзья, советуют мне начать вести свой блог, они говорят, что на этом можно даже заработать деньги. Думаю, стоит обсудить это с семьей, если они поддержат эту идею и будут помогать, то почему бы и нет. Ведь совместные дела сплачивают людей, а это самое важное.

Сочинение на английском “Я хочу стать поваром” / “I want to be a cook”

овощи, зелень, яйца на разделочной доске

I like to cook for my family. I read recipes and watch YouTube channels to find ideas for new dishes. Now it is my hobby, but I in future it will be my profession.

Everyone appreciates a good food. Food is not just nutrition for your body. When the meal is tasty, smells good and looks good, it is uplifting. That is why good cooks are always in demand.

I have already made dishes of European and Asian cuisines. Learning a cuisine means also learning a culture, it is very interesting.

I understand that working in catering is not easy. A shift may last 12 hours and you have to spend the whole day on your feet. But I hope my health won’t let me down.

I wouldn’t like to work in fast food cafe, where the same dishes are made day by day from semi-finished products. I would like to work in a real restaurant and over time become a chef.

I also study information on healthy diet, so I hope I will be able to create a good and balanced menu.

I am going to go to college after 9 th grade, where I will get a vocational education.

It is very important to choose a profession you really like. Fortunately, you can get experience in cooking long before you have a diploma. So I’m sure that I’ve made a right choice.

Я люблю готовить для своей семьи. Я читаю рецепты и смотрю YouTube каналы, чтобы найти идеи для новых блюд. Сейчас это мое хобби, но в будущем это будет моей профессией.

Все ценят хорошую еду. Еда - это не только энергия для тела. Когда еда вкусная, хорошо пахнет и хорошо выглядит, это поднимает настроение. Вот почему хорошие повара всегда пользуются спросом.

Я уже готовила блюда европейской и азиатской кухни. Изучение национальной кухни означает также изучение культуры, это очень интересно.

Я понимаю, что работать в сфере общественного питания непросто. Смена может длиться 12 часов, и нужно проводить весь день на ногах. Но надеюсь, здоровье меня не подведет.

Не хотелось бы работать в кафе быстрого питания, где изо дня в день готовят одни и те же блюда из полуфабрикатов. Я хотела бы работать в настоящем ресторане и со временем стать шеф-поваром.

Я также изучаю информацию о здоровом питании, поэтому надеюсь, что смогу создать хорошее и сбалансированное меню.

Я собираюсь пойти в колледж после 9-го класса, где я получу профессиональное образование.

Очень важно выбрать профессию, которая вам действительно нравится. К счастью, опыт в кулинарии можно получить задолго до получения диплома. Поэтому я уверена, что сделала правильный выбор.

topic

As I love eating very tasty food I also love cooking. I like the process of cooking, the way I can make something wonderful out of nothing.

My favorite recipe is charlotte. I cook it several times per month for my family. We usually gather for some family dinner at the weekend and charlotte is an essential dish on the table.

The required products are very simple: flour, sugar, 5 eggs and a couple of apples. First of all we beat up 5 eggs. I can share an advice on how to make it tastier: try beating up the eggs that spent some time out of the fridge. The result will be much tastier.

After that you add one cup of sugar and in some time add one and a half cups of flour. Another secret of tasty pie is the usage of sieved flour. When you mix all the ingredients — add some apples and put the mixture in the oven for 20 minutes. When the time runs out turn it off but leave the pie inside until it gets cooler. I assure you it will taste delicious.

So if you are as big a fan of cooking as I am — try this amazing recipe. I am sure you will love it.

Перевод:

Так как я люблю вкусно покушать, я также люблю и готовить. Мне нравится сам процесс приготовления, что я могу сделать что-то прекрасное из ничего.

Мой любимый рецепт — это шарлотка. Я готовлю ее несколько раз в месяц для моей семьи. Мы обычно собираемся на семейные обеды в выходные, и шарлотка является неотъемлемым блюдом на столе.

Необходимые продукты очень простые: мука, сахар, 5 яиц и пару яблок. Прежде всего, мы взбиваем 5 яиц. Я могу поделиться советами о том, как сделать пирог вкуснее: попробуйте взбивать яйца, которые полежали некоторое время вне холодильника. Результат будет намного вкуснее.

После чего нужно добавить один стакан сахара и через некоторое время добавить полтора стакана муки. Еще один секрет вкусного пирога — это использование просеянной муки. Когда вы смешали все ингредиенты, добавьте яблоки и поставьте смесь в духовку на 20 минут. Когда время закончится — выключите ее, но оставьте пирог внутри, пока не остынет. Уверяю вас, это будет вкусно.

Так что если вы такой же большой поклонник кулинарии, как и я — попробуйте этот удивительный рецепт. Я уверена, вы полюбите его.


My Hobby Is Cooking Who among us does not like to have a good meal? Borsch, goulash, Russian salad, rolls and pizza- just one mention of these dishes makes us feel hunger. However, I always find it interesting not only trying various culinary novelties, but cooking them as well. I am an explorer by nature, so during my childhood I always enjoyed watching my mom in the kitchen making a meal. I thought it was amazing, how one integrated dish could be created from several different components. When I became elder and with mom's help mastered the basic rules of classic dishes, I wanted to experiment. That is why now I often find online unusual recipes and cook an interesting meal according to them, and in most cases, it turns out very tasty. In addition, my mother and I regularly visit various master-classes. Experienced cooks share with the audience their professional secrets there. They also tell about the peculiarities of cooking various national dishes such as pizza, Ossetian pies or paella. My favorite trend in cooking is creating desserts. Most of all I like to cook cakes with ornaments from flower paste. This material is very flexible and let make various shaped items as well as create entire designs. Not long ago, I baked a birthday cake for my younger brother for his birthday and decorated it with characters from the cartoon "Smeshariki" made from flower paste. It turned out very nice and original, and Cyril and his young guests who came on birthday party, were simply delighted. To give people joy and bring them pleasure is the main task of any cook and pastry chef. Cookery is an art, which one wants to learn constantly, and as there is a huge number of dishes, and every day new recipes are created, I think, I will never be bored engaged in this business.

Содержимое разработки

f you're looking to lose weight, salads are bound to be a big part of your life, but that doesn't mean you need to pile on the same old toppings day after day! All of these healthy salad recipes support weight-loss goals, fuel the body, and satisfy your taste buds with their fresh flavors and healthy ingredients. Did you know that a recent study found that daily salad eaters had higher levels of certain disease-fighting antioxidants.

So here are 4 healthy salad recipes for weight loss that are great for lunch and dinner, from vegetable salad to chicken salad and more.

Here are 4 Healthy Salad Recipes For Weight Loss | Easy Salad Recipes 1 Chiken Cucumber, Tomato, And Avocado Salad 380 calories (1 serving)

This chicken salad recipe is a tasty, heart healthy meal. Ingredients - 1/2 cucumber - 1 handfuls cherry or grape tomatoes, halved - 1/2 ripe avocados - 1/4 red onion - 1/8 cup parsley - Juice of 1 lemon - salt and black pepper to taste - 2 Tbsp. extra virgin olive oil 1/4 Black olives 1/2 cup Grilled Chicken breast Instructions: 1. Place sliced cucumber, tomatoes, avocados, onion , chiken breast, black olives and parsley and in a large salad bowl. 2. Toss with olive oil, lemon juice, salt and pepper. Enjoy! 2 HARDBOILED EGG AND AVOCADO BOWL 330 calories (1 serving) This egg salad recipe is so simple and so delicious. Even your darling son could make it! You are going to love it so much! Chock full of protein it is sure to curve your hunger! INGREDIENTS 2 hardboiled eggs, chopped 1/2 large avocado, chopped 1 Tablespoon red onion, finely chopped 1 Tablespoon red bell pepper, finely chopped 1 Tablespoon shredded carrot salt and ground pepper, to taste INSTRUCTIONS Combine eggs, avocado, onion , carrot and bell pepper in a bowl. Sprinkle on salt and ground pepper. Serve and enjoy! 3 Quinoa Salad 330 calories (1 serving) INGREDIENTS 1/2 cup quinoa, rinsed in a fine-mesh colander 1 cups water 1/4 chickpeas, rinsed and drained, 1/2 medium cucumber, seeded and chopped 1/2 medium red bell pepper, chopped 1/4 cup chopped red onion 1/8 cup parsley 1tbsp olive oil 2 tbsp lemon juice 1 tablespoon vinegar 1 cloves garlic, pressed or minced salt and ground black pepper, to taste INSTRUCTIONS Combine quinoa and the water in a medium saucepan. Bring the mixture to a boil over medium-high heat, Cook until the quinoa has absorbed all of the water, about 10 to 15 minutes. Remove from heat, cover, and let the quinoa rest for 5 minutes. In a large bowl, combine the chickpeas, cucumber, bell pepper, onion and parsley. Set aside. In a small bowl, combine the olive oil, lemon juice, vinegar, garlic and salt. Whisk until blended, then set aside. Once the quinoa is mostly cool, add it to the serving bowl, and drizzle the dressing on top. Toss until the mixture is thoroughly combined. Season with black pepper and salt , to taste. 4 Chickpea And Tuna Salad Recipe 370 calories (1 serving) This chickpea salad bowl is so easy to prepare and makes a delicious and healthy side dish or lunch. As there are only a few simple ingredients. 1/4 cup chickpeas, boiled 1/4 red onion, finely sliced 1 tbsp. parsley, chopped 1/4 cherry tomatoes 1/2 cucumber, sliced 1/2 red bell pepper, chopped 1/2 can tuna 1 tbsp. olive oil 2 tbsp. lemon juice 1 tsp. dijon mustard Salt and pepper to taste 1/4 cup Olives 1/2 carrot INSTRUCTIONS In a very small bowl place the dijon mustard and garlic and lemon juice and whisk until combined. Add the olive oil and mix until all combined, set aside. Place all your other ingredients into a large bowl and mix. Drizzle dressing over, mix until all coated and serve.


grate,v - натирать (на терке)
grill, v - жарить (на гриле)
layer,v - наслаивать, накладывать слоями
level,v - выравнивать
melt,v - перетапливать, растапливать
pinch,v - давить, сдавливать
pour,v - лить
scramble,v - взбалтывать (яйца)
serve,v - подавать (блюдо)
simmer, v - кипеть (о воде)
slice,v - резать ломтиками
spread,v - размазывать; намазывать
stir,v - размешивать, мешать
taste,v - пробовать (на вкус)
add,v - добавлять
bake,v - печь, выпекать
blend,v - смешивать
bread, v - обваливать в сухарях, панировать
broil,v - жарить (на огне)
chop,v - рубить на куски
cut,v - резать
dip,v - макать, окунать
fry,v - жарить (на сковородке)

Теперь добавим в наш рецепт способы приготовления пищи:

baked - запеченный
fried – жареный
boiled – отварной
stewed – тушенный
mashed – пюре
pickled – маринованный
poached – слегка отваренный
smoked – копченый
steamed - приготовленный на пару
stuffed – фаршированный
glazed - глазированный
caramelized - карамелизированный

Завершу этот обзор кухонных слов этими выражениями:

to do the dishes - мыть посуду
to clear the table - убирать со стола
to set the table - накрывать на стол
cook book - поваренная книга
recipe book - сборник рецептов
dish cloth - кухонное полотенце; тряпка для мытья посуды
draining board - сушилка для посуды
dishwashing liquid - средство для мытья посуды

Пищу мы готовим на кухонной технике (kitchen appliances):


fridge - холодильник
freezer - морозилка
cooker - плита
dishwasher - посудомоечная машина
sink - раковина
oven - духовка
stove - печь
microwave - микроволновка
toaster - тостер
cupboard - шкаф для посуды
bin (garbage can) - мусорное ведро

Перейдем к кухонной утвари (kitchen utensils):

bottle opener - открывалка
corkscrew - штопор
colander - дуршлаг
frying pan - сковорода
pot или pan - кастрюля
(cheese) grater - тёрка
juicer - соковыжималка
coffee pot - кофейник
tea pot - чайник (для заварки)
kettle - чайник
ladle - ковш, половник
mixing bowl - миска
rolling pin - скалка
sieve - сито
can opener - консервный нож
tongs - щипцы
tray - поднос

А чем же есть? Давайте добавим столовые приборы (cutlery):


knife - нож
fork - вилка
spoon - ложка
table spoon - столовая ложка
dessert spoon - десертная ложка
tea spoon - чайная ложка
carving knife - разделочный нож
chop sticks - палочки

Без посуды (glassware и crockery) не обойтись!

plate - тарелка
saucer - блюдце
cup - чашка
bowl - миска
glass - стакан
jar - банка
jug - кувшин
mug - кружка
sugar bowl - сахарница
teapot - чайник (для заварки)
wine glass - бокал для вина

My Hobby Is Cooking

Моё хобби - кулинария

Who among us does not like to have a good meal? Borsch, goulash, Russian salad, rolls and pizza- just one mention of these dishes makes us feel hunger. However, I always find it interesting not only trying various culinary novelties, but cooking them as well. I am an explorer by nature, so during my childhood I always enjoyed watching my mom in the kitchen making a meal. I thought it was amazing, how one integrated dish could be created from several different components.

When I became elder and with mom's help mastered the basic rules of classic dishes, I wanted to experiment. That is why now I often find online unusual recipes and cook an interesting meal according to them, and in most cases, it turns out very tasty. In addition, my mother and I regularly visit various master-classes. Experienced cooks share with the audience their professional secrets there. They also tell about the peculiarities of cooking various national dishes such as pizza, Ossetian pies or paella.

My favorite trend in cooking is creating desserts. Most of all I like to cook cakes with ornaments from flower paste. This material is very flexible and let make various shaped items as well as create entire designs. Not long ago, I baked a birthday cake for my younger brother for his birthday and decorated it with characters from the cartoon "Smeshariki" made from flower paste. It turned out very nice and original, and Cyril and his young guests who came on birthday party, were simply delighted. To give people joy and bring them pleasure is the main task of any cook and pastry chef.

Cookery is an art, which one wants to learn constantly, and as there is a huge number of dishes, and every day new recipes are created, I think, I will never be bored engaged in this business.

Кто из нас не любит вкусно поесть? Борщ, гуляш, салат оливье, роллы и пицца — одно упоминание об этих блюдах заставляет нас испытывать чувство голода. Но мне всегда было интересно не только пробовать различные кулинарные новинки, но и самой готовить их. По своей натуре я исследователь, поэтому в детстве мне всегда нравилось наблюдать за тем, как на кухне моя мама готовит еду. Мне казалось удивительным то, как из нескольких различных элементов может получиться одно целое.

Когда я стала старше и с маминой помощью освоила основные правила создания классических блюд, мне захотелось экспериментировать. Именно поэтому сейчас в интернете я часто нахожу необычные рецепты и готовлю по ним интересную еду, которая в большинстве случаев бывает еще и очень вкусной. Кроме того, регулярно мы с мамой посещаем различные мастер-классы. На них опытные повара делятся с присутствующими своими профессиональными секретами. Они также рассказывают об особенностях приготовления различных национальных блюд, таких как пицца, осетинские пироги или паэлья.

Кулинария — это настоящее искусство, которому хочется учиться постоянно, а поскольку в мире существует огромное количество блюд, и каждый день создаются все новые и новые рецепты, то, думаю, заниматься этим делом мне никогда не надоест.

закуска
выпекать
барбекю
блендер
отварить
шеф-повар
ЧОП
готовить книга
кулинарное шоу
кухонная утварь
вырезать
разделочная доска
фри

вкусный
десерт
кубики
блюдо
entree
вкус
муки
пищевое отравление
жаркое
сковорода
полстакана
heatingredient

кухонный
нож
мера
мерная ложка
мерная чашка
миксер
миксер
миска
печь
-приготовленная
тарелка
potprepare

четверть стакана
сырого
рецепта
жареного
соленого
соленого
соуса

подавать
к столу тушить
на медленном огне кислым
шпателем

сахар
сладкий
вкус
вкусный
под вареное дерево
ложка

appetizer
bake
barbeque
blender
boil
chef
chop
cook book
cooking show
cooking utensil
cut
cutting board
​deep fry

delicious
dessert
dice
dish
entree
flavor
flour
food poisoning
fry
fry pan
half-cup
heat
​ingredient

kitchen
knife
measure
measuring spoon
measuring cup
mix
mixer
mixing bowl
oven
over-cooked
plate
pot
​prepare

quarter-cup
raw
recipe
roast
salt
salty
sauce
serve
serving
simmer
sour
spatula
​spice

spicy
steam
stir
stir-fry
stove
sugar
sweet
taste
tasty
under-cooked

Читайте также: